When Horses Choose

When Horses Choose er en træning, hesten forstår på få minutter, fordi Mia Lykke Nielsen møder hesten som hest.

Alle sprogbarrierer mellem hest og menneske bliver brudt med When Horses Choose’s unikke træningsmetode, der skaber en klar dialog, som både hest og menneske kan forstå.

Metoden tager udgangspunkt i hestens naturlige adfærd. Den adfærd, alle heste er født med, og den adfærd alle heste forstår som deres egen kommunikation.

I When Horses Choose bruger Mia Lykke Nielsen samme sprog og adfærd som en lederhest og arbejder ud fra den viden, hesten giver hende. Hun vil først være leder, når hesten vælger hende som leder, uden at hun presser, lokker eller skubber den. Men hun vil hele tiden tilbyde den at følge hende som leder.

Hun slipper hesten fri i sin kvadratiske arena. Det betyder, at hun tager alt udstyr af den. Også grimen. Hun forlænger sin arm med en pisk uden nogensinde at røre hesten og etablerer et helle til hesten. Dens fristed. Hellet giver hesten mulighed for at komme til orde. For at sige ja eller nej til at samarbejde. Først når den vælger at samarbejde, fortsætter Mia Lykke Nielsen sin træning.

Når heste vælger helt frit og helt frie, gør de det for altid! Det er essensen i When Horses Choose.