Tilridning

Når Mia rider en hest til, bor den hos hende i træningsperioden. Hun opfordrer ejeren til at komme så tit som muligt og selv blive en del af træningen.

I begyndelsen arbejder Mia med den frie hest fra jorden. Hun lærer den at følge sig som leder helt uden betingelser og helt uden snor. Hun lærer den at stå stille, så ejeren i fremtiden kan lade sin hest at stå hvor som helst, uden at skulle binde den. Fra jorden lærer Mia også hesten de forskellige signaler, som rytteren bruger under ridningen. Samtidig lærer hun den øvelserne i grunddressuren.

Når hun første gang sidder på ryggen af hesten, foregår det også helt frit og uden udstyr. Mia vil vide præcis, hvad der sker i hesten og i dens krop, uden at der er et dække, en sadel eller seletøj til at sløre hestens kommunikation. Først når hesten har valgt mennesket som sin naturlige leder på sin ryg, arbejder Mia videre med sadel og bidløst hovedtøj.

Gennem træningen arbejder Mia også med at gøre hesten smidig, med at bygge dens muskler op og med grunddressuren. Hun kan med sin metode opnå samme resultater med hesten inden for spring og dressur uden bid og uden sadel, som den traditionelle ridning kan med bid og sadel. Skal hesten bruges til konkurrence, vænner hun den til sportens udstyr.

Når du får din hest med hjem fra Mia, vil du opleve en tillidsfuld hest i balance. Den har lært, at mennesket lytter til den og handler ud fra den viden.