Det siger kunderne

Jeg er stor fortaler for Mia Lykke Nielsens træningsmetode. Især det at hestene i første omgang vænnes til rytteren uden brug af udstyr.  På denne måde har hesten alle muligheder fra at sige fra, og konfrontationer imellem hest og rytter undgås. Det er især godt for heste, der har været udsat for ubehag og smerte. Derudover spotter Mia fysiske problemer hos hestene, så de kan blive behandlet.

Mie J. Hansen – dyrlæge og eksamineret dyreadfærdsterapeut

*

Mia kan med sin fantastiske hesteforståelse og kærlighed til heste få det bedste frem i enhver hest. Jeg er dybt imponeret. Mia har nu haft flere af mine hingste i træning og tilredet dem. Den ene hingst var en problemhingst (importeret fra udlandet), og han har nu ændret sig fuldstændigt til at være en fantastisk hingst. En anden hingst har jeg selv opdrættet efter Mias metode. Jeg vil ikke sende mine hingste til hvem som helst, men vil altid med glæde sende mine hingste i træning-tilridning hos Mia.

Bent Welsh Cob avler – www.kildegaardstud.com

*

Jeg har fået min vallak Solair på 1,80 trænet og redet til med træningsmetoden When Horses Choose og bidløs trense. Jeg har aldrig før redet med bidløs trense, fordi jeg primært er dressurrytter. Men efter at jeg har fulgt Mias træning, kan jeg se, at det kan gøres uden bid, når bare lederskabet er på plads. Jeg rider nu min vallak på bane uden problemer og er begyndt at træne i terrænet. Jeg kan kun anbefale andre at bruge samme metode, som ikke bygger på tvang.

Pernille Manley Hansen – dressurrytter

*

På stutteri Bakkely har vi igennem de sidste 10 år brugt When Horses Choose. De første par år var det Mia, der trænede og begyndte tilridningen af hver enkelt unghest, men efterhånden har vi lært hendes metode, og i dag tilrider vi selv vores heste efter When Horses Choose.

www.bakkely-fellpony.com

*

Hos os bliver alle heste trænet efter principperne When Horses Choose. Vi har behov for at hestene er tillidsfulde og til at stole på. Metoden er respektfuld og virker, fordi træningen bygger på hestenes eget kropssprog. Bidløs ridning og heste, der går pænt og lytter til det mindste vink, er dagligdag her.

Helena Turunen – chef For Behandling Og Rideterapi Nordic Park.

*

For 10 år siden, blev jeg kontaktet af Mia Lykke Nielsen, der ønskede undervisning i klassisk dressur, dog uden hverken bid eller sadel. Jeg svarede, at det havde jeg aldrig prøvet før, men at jeg gerne ville prøve. Og det lykkedes! Både med hendes egne heste og med mange andre forskellige træningsheste. Jeg blev overbevist og rider selv bidløst i dag.

Peter Vedel – rideinstruktør i klassisk dressur igennem 60 år

*

For nylig havde jeg en Trakehnerhoppe i træning hos Mia, fordi den var utryg ved opsidning. Mia fik løst problemet på en hestevenlig og kompetent måde. Min søn Arnold, har gennem flere somre været på ridelejr hos Mia og er blevet rigtig dygtig til horsemanship. Jeg er certificeret træner og underviser til daglig på Askov Ridecenter. Jeg bruger Mia´s metoder i min hverdag med heste og kan på det varmeste anbefale Mia.

Anika Morton – certificeret træner og underviser, Askov Ridecenter

 

 

 

Ubetinget kærlighed og respekt for hestens inderste væsen. Hos Mia kommer hesten altid først. Møder Mia heste som har mistet tilliden til mennesket, så finder hun altid vejen ind til dem igen. Hos Mia er der ingen hurtige løsninger eller ”smarte” hjælpemidler, til gengæld varer resultatet ved.

Malou Benoni Willumsen – Øhavets Efterskole

*

Hvorfor When Horses Choose? Fordi træningsmetoden er 100 procent overbevisende. Personligt kender jeg ikke til en anden metode, der tager direkte afsæt i hestens adfærd og giver indsigt på så højt et niveau. Samtidig giver metoden mig heste uden konflikter og fjerner stress og misforståelser. Den absolut mest skånsomme metode jeg nogen sinde er stødt på både i forhold til mig selv og hesten.

Tanja Floodgård – rideinstruktør gennem 19 år og rider til b-niveau

*

Jeg bruger dagligt Mias metoder til træning af mine heste og finder dem fantastisk brugbare. Med Mia’s metoder vælger hesten mig/mennesket som sin leder og følger trygt mine signaler. Hesten stoler på sin leder, og metoden skaber ro, glæde og tryghed hos både hest og menneske. Dette er utrolig vigtigt for mig både som rytter og ikke mindst som rideterapeut.

Charlotte Rask – rideterapeut og islandsk hesteavler.

*

Aldrig før er jeg stødt på en metode, der er så effektfuld som Mias When Horses Choose. Mia er forrygende, og den bedste hestertræner jeg nogensinde er stødt på. Hun arbejder udelukkende på hestens præmisser og ud fra, hvad vilde heste har lært hende, og det virker. Hvis du er det mindste i tvivl – så prøv det bare en eneste gang!

Gitte Nordahl – Team Nordahl I/S

*

Det vigtigste for os, er et tillidsfuldt forhold imellem hest og menneske. Derfor sender vi vores heste i træning hos Mia, for hos Mia kan hestene frit uden tvang vælge mennesket som deres leder. Når lederskabet er på plads, så fungerer træningsmetode hele hestens liv. Mia har trænet mange af vores heste, og vi er aldrig blevet skuffet over resultatet.

Stenavångens Gård – Frieser og Irish Cob avel, Sverige

*

Jeg var meget skeptisk og havde mistet troen på, at det kunne lykkes at gøre min hest til den fantastiske ridehest, jeg altid havde håbet på. Lige siden jeg var med til dens fødsel for 8 år siden, har jeg prøvet ALT, men stort set kun haft problemer. Jeg var tæt på at give op, da jeg kom til Mia. Men nu, tre uger efter at min heste er blevet trænet af Mia, kan jeg ride på min skønne hest uden bid og sadel. Til Mia kan jeg kun sige TAK.

Charlotte Frigast Jarnhus

*

Mia og hendes træningsmetode har betydet en kæmpe forskel for mig og min hest, en højt rangerende vallak. Det står nu helt tydeligt for mig, hvad der er hestens fysiske begrænsning, og hvad der er adfærd. Jeg har fået etableret et tydeligt lederskab, der gør, at han er blevet helt tryg, og derfor yder han meget mere i ridningen.

Sara Andersen – videnskonsulent og rytter

*

Jeg ringede til Mia, da jeg efter 10 måneder ikke anede, hvordan jeg skulle komme videre med min 5 års vallak. Han var en misforstået pony med en omtumlet fortid, og den hjælp, jeg havde søgt, havde bestemt ikke altid været god. Men efter en uge hos Mia havde jeg en pony, der var helt rolig og velafbalanceret. Mias metoder virker fuldkommen logisk og har fået mig til at tænke og handle på en ny måde overfor heste.

Anja J K Kristiansen – 35 år westernrytter.