Hestetræning

Mia Lykke Nielsens hestetræning When Horses Choose kan placeres inden for natural horsemanship og hestehviskerteknikker. Alligevel skiller Mias metoder sig ud fra begge skoler. At hesten er helt fri og frit vælger at samarbejde uden nogen former for tvang er en ufravigelig del af Mias metoder.

Mia skaber et fælles grundlag mellem hest og menneske og underviser hestens ejer i at kommunikere med hesten på baggrund af hestens kommunikation og adfærd.

Samtidig bygger Mias metoder på hestes naturlige instinkter, behov og signaler. Metoden har hun skabt i forlængelse af hestenes eget sprog, sociale adfærd og indbyrdes hierarki. På den måde tvinger hun aldrig hesten til at samarbejde på menneskets vilkår, men hesten vælger selv at følge mennesket som sin leder, fordi den har fuldstændig tillid til træneren.

I begyndelsen kan det være en stor omvæltning ikke at give envejsordre til hesten, men i stedet arbejde med en tovejskommunikation, der bygger på respekt og et solidt og trygt fundament.

Gevinsten er til at få øje på. Endda hurtigt. Hesten opnår hurtigere resultater uden tilbagevendende magtkampe og problemer. Fordi hesten forstår træningen.