Genoptræning

Heste kan have brug for genoptræning, hvis de har haft en skade, eller de har stået stille i en lang periode. Mia Lykke Nielsen genoptræner også heste, der har haft en dårlig oplevelse eller en oplevelse, der strider mod hestens natur.

I al hestetræning i When Horses Choose har Mia lagt hestegymnastik ind. En gymnastik hun udnytter og har udviklet til genoptræning af heste. Mia bygger hestens muskler op på ny igennem akademisk ridekunst og akademiske øvelser, der kommer rytteren til gode i selve ridningen. Samtidig får hun lederskabet og tilliden til at falde på plads, hvis hesten har brug for det.

Genoptræning kan også handle om at omskole og tilride hesten en gang til. Måske har den på ny brug for at vælge mennesket som sin leder både fra jorden og fra ryggen. Det kræver, at den slipper sine nuværende erfaringer og mønstre.

Mia vil tage bid, grime og sadel af hesten. Nulstille dens erfaringer og begynde forfra med at styrke dens krop og styrke den mentalt, så den igen har mulighed for at blive den optimale hest for ejer og rytter.